24 Şubat 2010 Çarşamba

Sanal Alışveriş Dünyası


Geçen yıl deniz kenarında otururken bu taşları toplamıştım. Sevimli ve muntazam oval taşlar. Dün bir baktım oğlum paket ediyor. İnternetten satmış onları.
Diyeceğim şu ki çağın meslekleri hızla değişim geçiriyor.
Evlerde çalışmalar, sanal dükkân kiralayıp ticaret yapmalar, ev ofisler yavaş yavaş yaygınlaşmakta. Yemek sepetim, çiçek sepetim… Seç kitapları at sepete. Ya meyve sepetine ne dersiniz?
Benim şimdilik internetten alışverişim, kitaplar olmakta. Hem indirimli buluyorum, hem de kapıma geliveriyor.
Kredi kartı ile ödeme işinden de ürkmemek gerekiyor. Sanal Kart kullanıyorsun ve ödeyeceğin kadar parayı yazarak güvenceni sağlıyorsun. İşlem bittiğinde esas şifren hiç kullanılmadığından tedirginlik de duymamış oluyorsun.

Geçen gün bir gazetede okudum. Artık internet kanalı ile doktor muayenesi olabilecekmiş. Ücreti bedelinde. Kulağa pek hoş geliyor, hastane ortamlarını düşününce. Artık ilaçlar da eve gelir, en yakın eczaneyi tıklayarak.

Onu bunu bilmem, yaşlanınca market alışverişleri için internet biçilmiş kaftan.
Arkadaşım anlatıyordu: Kamyonetle satış yapan sebze ve meyveci tanımış bir arkadaşı vesilesi ile. Hatta telefonunu ben de aldım. Liste yapıyormuşsun, telefon ediyormuşsun, gelip listeyi alıyor aynı gün taptaze zerzevatını getiriyormuş, üstelik pazar fiyatına.
Buna yurdum insanının teleneti demek yerinde olur. Deneyince yazarım, semt pazarları çok iyi oluyor da her hafta her hafta bıkıyorum.

Hangi yaşta olursak olalım; bilgisayarı hizmetimize sokalım. Bir evin hizmetlisi gibi, neleri yapmıyor ki..

2 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

Eski kafalıyım herhalde, bir türlü şu internet alışverişine alışamadım. Almak istediğimi görüp inceleyemeyince karşıma nasıl bir şey çıkacağını bilmediğimden tedirgin oluyorum. Dürüstlük kalmadığı için sanınyorum...

UygarRadikal dedi ki...

İnternet hayatımızı gerçekten değiştiriyor. Bu arada insani ilişkilerimizi de çok ihmal etmemeliyiz.

selamlar