12 Ağustos 2011 Cuma

Hey Gidi Koca Dünya..

Ne Karun'a kaldın. Ne Vehbi Koç'a, Ne de Sakıp Sabancı'ya... Neyi bölüşemez insanlar. Kim ağzında lokma varken yumruk atar boğazına?

Yaz olur, kışın modasından bahsedilir. Kış olur, yazın modasından bahsedilir. Her mevsime özel olarak kıyafetler diktirilir. Şu var ki; kefenin modası hiç değişmez. Ayakları dışarıda bırakan veya sadece belden aşağısı sarılı olan kefen modeli çık...madı. Hep aynı kaldı beyaz rengiyle. Cepli modeli bile yok.

Neyi paylaşamazsın insanoğlu!

Nedir seni bu kadar kindar, asi, adi, zalim, şerefsiz yapmaya tetikleyen? Neden önündeki tabağın seni doyuracağını bildiğin halde yanındakinin kaşığına göz dikersin?

Utanılacak yüzlerce şey yaptıktan sonra nasıl olur da hala "biz insanız" diyebilenler çıkıyor.

Hayatın neresinden baktığımızı bilmiyoruz. At gözlüklerimiz ceplerimizden hiç ayrılmaz. Özellikle yanlış anlamaya meyilliyiz. Bir şey anlatırken bile cümle ortasında "işin kötü tarafı.."diye devam ederiz. "İşin iyi tarafı" kolay kolay yerleşmez cümlelerimizin arasına...

Sanki doğuştan yorgun gibiyiz. İşimize gelmeyen hiçbir durumda kılımız bile kıpırdamaz. Her adımda fayda göreceğiz diye adım atanlardanız. Eskiden, bir ustanın yanına gönderilen çırak, meslek öğreninceye kadar para kazanamazdı. Yıllarca yerleri süpürür, anahtar taşır, fırçalanır ve dayak yerdi. Şimdilerde tam tersidir. Hiçbir işten anlamayan biri bile kapıdan içeri girdiğinde henüz ne iş yapacağını, o iş yerine ne faydası olacağını bilmeden maaş anlaşmasına oturuyor.

Bazen ağırlaşır cümlelerim, kâğıda taşımaya gücüm yetmez.

Bazen de öyle hafifler ki; ağaçlar kalem, yollar kâğıt, yağmurlar mürekkep olsa bitmez.


Servet Saygınoğlu

4 yorum:

Esin Bozdemir dedi ki...

Servet Saygınoğlu şu bencil insanoğlunu ne doğru cümlelerle anlatmış...Çok güzel bir paylaşımdı sevgili zeynep...teşekkürler...

laleninbahcesi dedi ki...

insanların karnından çok gözü aç da ondan...Göz doymayınca bu iş olmuyor.
Sevgilerimle arkadaşım

parıldayan çiçek dedi ki...

değişen dünyada değişen değerler .Çıkar dünyası bu dünya yazınız güzeldi sevgiler

Çınar dedi ki...

"İhtirasın sonu yokmuş" bu nedenle olmalı ki, insanoğlunun ne gözü doyar ne hırsı öfkesi bencilliği biter. Yine bu nedenle de savaşlar düşmanlıklar hiç bitmez yeryüzünde. Güçlü olan bir eli yağda bir eli balda yaşarken, güçsüzler açlıktan kırılır, Somali'de olduğu gibi.

Güzel paylaşımdı teşekkürler

Sevgiler