23 Şubat 2013 Cumartesi

Büyük Heyecan Verici Harika Şeyler Yapmak

Büyük Heyecan Verici Harika Şeyler Yapmak
 ya da yapamamak.
 Aradaki farkı korkularınız belirler.
 sıkıcı ama güvenli işinizde çalıştığınız, evde televizyon izlemeyi en büyük keyfiniz yaptığınız, biraz daha uyumayı alışkanlık haline getirdiğiniz, başkalarının düşüncelerini önemsemediğiniz, dışarıdaki hayata dikkat çekmediğiniz sürece büyük heyecan verici harika şeyler sizin başınıza gelmez.
 Büyük heyecan verici harika şeylerin başınıza gelmesini istiyorsanız rahatlık alanınızdan korkmadan çıkmanız lazım. Dışarıya adım attığınız andan itibaren tüm duyularınız açılır. Yeni şeyler öğrenir. Yeni bir görüşünüz olur. Eğer bir adım daha atarsanız artık konfor alanınızdan tamamen uzaklaşırsınız, burası farklı bir dünyadır, korkarsınız, rahatsız olursunuz. Ama bir şeyi fark ettiğinizde burayı sevmeye başlayacaksınız. Burası size zarar vermez.

 Burası sadece sizin her zaman alıştığınız yer değildir. Evet bilinmeyen her zaman korkutur fakat korkularınızla yüzleşmeli ve rahatlık alanınızdan uzaklaşmalısınız.
 Bunu yapmak için
 1) Yeni arkadaşlar edinmeye başlayın
 2) Sevdiğiniz işi yapmak için çabalayın
 3) Başkalarının fikirlerinin de değerini görmeye başlayın
 4) Evinizden dışarı çıkın
 5) Erken kalkın
 6) Kitap okuyun
 7) Tatil ve gezileriniz için yeni yerler seçin
 8) Hep istediğiniz eğitimi almak için harekete geçin
 9) Her gün aynı şeyleri yapmaktan vazgeçin.
 Konfor alanınızdan ilk kez çıkınca geri dönmek için içinizde büyük bir his ortaya çıkar. Eski arkadaşlarınızla daha rahat konuşuyordunuz, sevmediğiniz işinize daha çok alışmıştınız, hep gittiğiniz tatil yeri çok güzel bir yer zaten, biraz daha uyumaya ihtiyacınız var… Ve diğerleri.
 Ya geriye, konfor alanınıza dönersiniz ya da bir adım daha atarsınız. İlerlersiniz. Konfor alanınızdan çıkar ve büyük heyecan verici harika şeylerin gerçekleşeceği yere gider ve onları gerçekleştirmek için çabalarsınız.    


resim:karikatuka

3 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Ben de bugünlerde benzer şeyler düşünmekteyim.Sizin dediklerinizi yapmak .Deve kuşu olmamak başını yukarı çıkarıp var olanlar ile yeni yapılacaklar olanlar diye listelemek.Eskiden de vazgeçmemek,seçici olmak.En çok yapmak istediğimi ilk sıraya almak.

Esin Bozdemir dedi ki...

Hayat miskinleri sevmez!.denizin içine balıklama dalmalı!..ve tüm bu önerilere uymaya gayret etmeli...

Elimden geldiğince yaşamımı hırslardan uzak ama yeniliklere açık ve sürprizlere hazır bir duygu içinde yaşamaya çalışıyorum...güzel bir paylaşımdı..

teşekkürler ve iyi haftalar dilerim sevgili düşünce bahçesi..Sevgilerimle..

minikmini dedi ki...

9) Her gün aynı şeyleri yapmaktan vazgeçin.

bunu yapmak çalışan kesim için çok zor :( hep günlük rutin işler yapmak zorundasınız :(