2 Şubat 2013 Cumartesi

Sevimliler


Arabadakiler ne sevimliler; hayatımıza renk ve hareket katıyorlar. Her biri ayrı mecra, ayrı yol; ortak yönleri yaşamı zevkli ve kolay kılmaları.
Kimi resim albümü olup fotoğraf arşivleyip arzu edersen eşine dostuna gösteriyor, kimi sohbetlerin aracısı olup paylaştırıyor, kimi gazetelik haberleri anında yansıtıyor, kimi dünyanın her tür müziğini sunup dertlerden uzaklaştırıyor.

Gerçekten hız çağındayız, olan bitenler, duygu durumlar, gibi her şey saniyeler içinde karşımızda.
Geçmişe git gidebildiğin kadar, tarihin dehlizlerinde dolaş, doğruyu yanlıştan ayır, ne ararsan var sanalda.
Bu bizim ucundan yakaladığımız gelişmişlik; bir de yakın gelecek nesli düşünün, onlar daha bir uçacaklar.
Diliyorum uygarlık böyle doludizgin giderken, insan daha bir insan olur.
Belki de teknolojinin göbeğine oturmuş insan kendine ve yaşam alanına kıyamaz olur.

Birçoğumuz geleceği merak eder dururuz, neler getirecek diye.
Gelecek bilimcilere bayılıyorum; öngörüleri hep tutuyor. Onları okuyarak yüzlerce yıl öteleri bilebiliyoruz;  bana göre bu ömrü uzatmak gibi bir şey.
Ve de mutlulukla eşdeğer.

1 yorum:

Esin Bozdemir dedi ki...

Hele ki insan beyninin şimdilik sadece %10 u kullandığını düşünecek olursak!..tamamını kullandığında, o zaman insan klonlamayla, yepyeni algıda yaşayan canlı türleri olması olasılık dahilinde diyebiliriz. Ama beşeri duyumların olamayacağı da bir gerçek!.O zaman varlığı bilinmeyen -ruhsuzluk hali!-duygu, duyumsamalarına da ihtiyaç zaten hissedilmemiş olacaktır.Bu varsayımım biraz fazla uç oldu belki ama tamamen hayal dışı da değil bence:) Gidişat bunu gösteriyor!bilgiye ulaşmak ışık hızında artık..başlayıp biten ömrün içine sığdırılan bir dolu bilgiyle insan sonsuzluk duygusunu da içinde taşıyor adeta!..sevgilerimle zeynepcim...