20 Mayıs 2014 Salı

Karpuz Zamanı

KARPUZ SEÇMENİN PÜF NOKTALARI
Fiyatların daha da düşmesi kaygısıyla erken hasat yapılmaması için üreticilere çağrıda bulunan Girmen, tüketicilere de karpuz seçmenin püf noktalarını anlattı. Girmen, tatlı, sulu ve olgun bir karpuz seçmek için kabuk renginin mat olmasına ve tırnakla hafif kazındığında yeşil kısmının kolayca çıkmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Girmen, toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olmasının da karpuzun olgunlaştığını gösterdiğini vurguladı.

KARPUZUN YARARLARI
Yüzde 95 oranında su içeren karpuz, B ve C vitaminleri ile likopen maddesi açısından zengin bir meyve. Antioksidan özelliği bulunan karpuz, böbrekleri çalıştırıp, idrar söktürüyor ve vücuttaki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Karpuzdaki likopen maddesi ise çok daha önemli bir işlevi yerine getiriyor ve kalbi enfarktüs tehlikesine karşı koruyor. Karpuz, kilo vermek isteyenlerin de sıkça yemesi gereken meyvelerin başında geliyor. Karpuzdaki vitaminlerin çoğu kabukla kırmızı etli bölüm arasında bulunuyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/

Hiç yorum yok: