22 Kasım 2014 Cumartesi

Stres Ve Sardunya


Nisan ayında diktiğimde ufacık fide idiler.  Komşu bahçelerden kopardığım; malum hazır satılanlar bir defalık, gelecek yıla yoklar.

Yedi aydır beni bırakmadılar, hala çiçek açmaktalar. Hava iki derece olunca onları korumaya alacağım. Dört ay sonra yeniden buluşmak için.  Sardunya ailesini seviyorum; oldukça vefalılar.

Stres yaşamın olmazsa olmazı; nerde ise her çağda, her medeniyette var. Önemli olan, onu yönetmeyi bilmek.  Bir parçası olduğumuz bizlere, doğa sınırsız kaynaklar sunmakta. Bir ağaç aşkını düşünebiliyor musunuz? Hayvanları, bitkileri, çiçekleri, evrende olan her şeyi, müziği. Bizlere sınırsız nimetler sunulmuş, bakmasını tutmasını bilirsek.  Hayat aslında bundan ibaret.

Tüketim aşkı her ne kadar bu nimetleri bertaraf ettiyse de, insan bu gerçeği yakalayacaktır. Zira depresyon, depresyon nereye kadar?

6 yorum:

Nesrin dedi ki...

Stresiz , huzurlu bir hayat diliyorumm :)
çiçekler ne de güzel gözüküyorlar öyle ..

hüznün tadı dedi ki...

Sardunyalar benim de vazgeçilmezim. öyle az şeyle yetinirler ve öyle çok verirler ki...

Begonvilli Ev dedi ki...

Sardunyalar benim de favori çiçeklerimdendir. Bir coştular mı baçeleri, balkonları cennete çevirirler. Stressiz, harika günleriniz olsun.

bilge dedi ki...

Sardunyaları çok seviyorum bahçeme ekmiştim rengarenk kışın hepsini soğuk almış şimdi 2 saksıyı verandada koruyorum..inşallah bir şey olmazlar..güzel günler diliyorum..

ali zafer sapci dedi ki...

Sardunya ile ilgilenenlerin beğeneceği hoş bir facebook grubu var. Yazınızdan sonra onu hatırladım.
https://www.facebook.com/groups/132461390166250/

Gezgin Kova dedi ki...

Bende sardunyaları çok severim. Onları çoğaltıp eşe dosta komşulara dağıtmayı, boş bulduğum her yere dikmekten çok haz duyarım.